Negresa glazurata este un desertul perfect pentru cei
care adora ciocolata. Blatul este pufos, iar glazura ii confera o aroma
deosebita.
Ingrediente:
- 2 oua;
- 125 gr unt;
- 250 gr zahar;
- 6 linguri lapte;
- 40 gr cacao:
- esenta de portocale;
- ½ plic praf de copt;
- 125 gr faina;
Mod de preparare:
Intr-o cratita se adauga untul, zaharul,
cacaoa si laptele. Se amesteca cu un tel. Se lasa la fiert 5 minute. Din
compozita obtinuta 6 linguri se pun intr-un alt vas si se adauga esenta de
portocale. Aceasta este glazura pentru negresa. Restul compozitiei trebuie sa
se racesca complet. Se bat spuma albusurile. Peste compozitia racita complet adaugam
galbenusurile treptat, albusurile batute spuma, faina cernuta si praful de
copt. Aceste ingrediente se incorporeza
incet, cu ajutorul unei spatule. Compozitia se adauga intr-o tava tapetata cu
hartie de copt (tava pe care am folosit-o are dimensiunea de 26 cm) si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru
aproximativ 40 minute sau pana cand negresa este coapta.
Negresa se lasa la racit, iar apoi se
glazureaza. Se poate orna cu fistic, nuca, nuca se cocos etc.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu