Treceți la conținutul principal

NEGRESA GLAZURATA


Negresa glazurata este un desertul perfect pentru cei care adora ciocolata. Blatul este pufos, iar glazura ii confera o aroma deosebita.

Ingrediente:

-      2 oua;

-      125 gr unt;

-      250 gr zahar;

-      6 linguri lapte;

-      40 gr cacao:

-      esenta de portocale;

-      ½ plic praf de copt;

-      125 gr faina;

Mod de preparare:

Intr-o cratita se adauga untul, zaharul, cacaoa si  laptele. Se amesteca cu un tel. Se lasa la fiert 5 minute. Din compozita obtinuta 6 linguri se pun intr-un alt vas si se adauga esenta de portocale. Aceasta este glazura pentru negresa. Restul compozitiei trebuie sa se racesca complet. Se bat spuma albusurile.  Peste compozitia racita complet adaugam galbenusurile treptat, albusurile batute spuma, faina cernuta si praful de copt.  Aceste ingrediente se incorporeza incet, cu ajutorul unei spatule. Compozitia se adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava pe care am folosit-o are dimensiunea de 26 cm) si se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute sau pana cand negresa este coapta.

Negresa se lasa la racit, iar apoi se glazureaza. Se poate orna cu fistic, nuca, nuca se cocos etc.

Pofta buna!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OUA CU CARNATI- GHIUDEM CU OUA ( SUCUKLU YAMURTA)

   Carnatul folosit la acest preparat se numeste ghiudem sau sugiuk. Este un carnat uscat, usor picant care  contine  in general carne tocata de vita combinata cu diverse condimente:chimion, sumac, usturoi, piper, sare etc. Acest preparat este servit in Turcia la micul dejun alaturi de lipie si ceai turcesc. Ingrediente: - 100 gr. sugiuk feliat ( poate fi folosita si o cantitate mai mare, in functie de preferinte); - 3 oua  - o lingurita ulei de masline (  doar daca carnatul contine carne de pui;  daca contine carne de vita nu mai este necesar uleiul, deoarece acesta contine grasime animala); - jumatate lingurita amestec condimente orientale ( curcuma,  boia ;dulce, chimion, piper, ghimbir). Mod de preparare: Se feliaza sugiukul si se adauga in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti, la foc scazut pana prinde culoare. Se adauga ouale fara  a stica galbenusul. Se pune capacul si se gatesc ouale aproximativ 3 minute. Preparatul se servest...

Budinca din paste cu branza

 Budinca cu branza- un preparat gustos si sanatos. Se poate servi atat calda, cat si rece, simpa sau pudrata cu zahar vanilat. Ingrediente: -300 gr. melcisori spiralati (se pot inlocui cu macaroane sau alte paste); - 400 gr. branza proaspata; - 3 linguri zahar + 2 plicuri zahar vanilat; - coaja de lamaie; -stafide (optional); -4 oua; - 100 ml. lapte; - 50 gr. unt. Se fierb pastele, se spala si se scurg de apa. Se amesteca pastele cu branza, zaharul si coaja de lamaie. Se toarna intr-o tava sau cratita speciala pentru cuptor. Se bat ouale impreuna cu laptele, apoi se toarna peste paste si se amesteca putin. Din loc in loc se adauga bucatele de unt. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru  aproximativ 30 de minute. Pastele pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Pofta buna!

NUTELLOTTI ( BISCUITI CU NUTELLA)

Nutellotti sunt biscuti pe baza de nutella foarte gustosi   si   fragezi. Pentru acesta reteta sunt necesare doar 3 ingredinte.   Este o reteta simpla pe care oricine   o poate pregati. Ingrediente: -       200 gr nutella -       un ou -       160 gr faina -       3 linguri nutella pentru ornat. Mod de preparare: Intru-un bol se adauga nutella si un ou. Se amesteca bine. Se adauga faina. Se amesteca pana   se obtine o compozitie omogena. Se lasa la frigider   20 – 30 de minute. Se formeza bilute cu mainile. In centrul fiecarei bilute se formeaza o adancitura cu degetul. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.   In centrul fiecarui biscuit se adauga nutella.