Carnatul folosit la acest preparat se numeste ghiudem sau sugiuk. Este un carnat uscat, usor picant care contine in general carne tocata de vita combinata cu diverse condimente:chimion, sumac, usturoi, piper, sare etc.
Acest preparat este servit in Turcia la micul dejun alaturi de lipie si ceai turcesc.
Ingrediente:
- 100 gr. sugiuk feliat ( poate fi folosita si o cantitate mai mare, in functie de preferinte);
- 3 oua
- o lingurita ulei de masline ( doar daca carnatul contine carne de pui; daca contine carne de vita nu mai este necesar uleiul, deoarece acesta contine grasime animala);
- jumatate lingurita amestec condimente orientale ( curcuma, boia ;dulce, chimion, piper, ghimbir).
Mod de preparare:
Se feliaza sugiukul si se adauga in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti, la foc scazut pana prinde culoare. Se adauga ouale fara a stica galbenusul. Se pune capacul si se gatesc ouale aproximativ 3 minute.
Preparatul se serveste cald. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu