Treceți la conținutul principal

Clatite americane



Clatitele americane sunt pufoase, aromate si delicoase.  Clatitele americane sunt putin diferite declatitele traditioanle romanesti, care sunt subtiri. Acestea  pot fi servit la miculdejun alaturi de topping-ul preferat ( dulceata, miere, sirop de artar, nutella).

Ingrediente:

- 450 ml lapte

- 450 gr faina

-3 oua

- 4 linguri zahar

- 5 gr praf de copt

- un praf de sare

- o lingurita rasa bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

 Intr-un bol se adauga ouale si zaharul. Se amesteca putin. Treptat se adauga laptele, faina, bicarbonatul si praful de copt.  Se ameteca foarte bine, pana obtinem o compozitie densa.

Se unge o tigaie cu putin ulei si se adauga cu polonicul putin aluat.  Clatitete vor fi coapte la foc mic pana devin aurii pe ambele parti.

Pofta buna!

Pentru acesta reteta m-am inspirat de pe blogul www.haisagatim.ro

 
 
 
 
 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NUTELLOTTI ( BISCUITI CU NUTELLA)

Nutellotti sunt biscuti pe baza de nutella foarte gustosi   si   fragezi. Pentru acesta reteta sunt necesare doar 3 ingredinte.   Este o reteta simpla pe care oricine   o poate pregati. Ingrediente: -       200 gr nutella -       un ou -       160 gr faina -       3 linguri nutella pentru ornat. Mod de preparare: Intru-un bol se adauga nutella si un ou. Se amesteca bine. Se adauga faina. Se amesteca pana   se obtine o compozitie omogena. Se lasa la frigider   20 – 30 de minute. Se formeza bilute cu mainile. In centrul fiecarei bilute se formeaza o adancitura cu degetul. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.   In centrul fiecarui biscuit se adauga nutella.  

Oua marocane ( Bid Al Maghrebi)

Oule cu rosii in stil marocan pot fi micul dejun ideal alaturi de lipie proaspata si ceai.   Se prepara rapid, iar condimentele le confera o aroma deosebita. Ingrediente: -           o rosie mare -           5 oua -           3 linguri ulei de masline -           harissa-pasta de ardei iute (optional) -           boia dulce, curcuma, chimion, sare, patrunjel. Mod de preapare: Intr-o tigaie se adauga uleiul de masline si rosia decojita si maruntita. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se adauga ouale si   condimetele   si se amesteca.   La final se presara patrunjel. Pofta buna!      

Budinca din paste cu branza

 Budinca cu branza- un preparat gustos si sanatos. Se poate servi atat calda, cat si rece, simpa sau pudrata cu zahar vanilat. Ingrediente: -300 gr. melcisori spiralati (se pot inlocui cu macaroane sau alte paste); - 400 gr. branza proaspata; - 3 linguri zahar + 2 plicuri zahar vanilat; - coaja de lamaie; -stafide (optional); -4 oua; - 100 ml. lapte; - 50 gr. unt. Se fierb pastele, se spala si se scurg de apa. Se amesteca pastele cu branza, zaharul si coaja de lamaie. Se toarna intr-o tava sau cratita speciala pentru cuptor. Se bat ouale impreuna cu laptele, apoi se toarna peste paste si se amesteca putin. Din loc in loc se adauga bucatele de unt. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru  aproximativ 30 de minute. Pastele pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Pofta buna!