SHAKSHUKA ( oua in suc de rosii) este un preparat specific
Africii de Nord, dar este popular si in Orientul Mijllociu, mai ales in
Israel. Acest preparat este servit la
micul dejun.
Ingrediente:
-4 rosii
- 3 oua
- o lingura rosii
pasate converva sau pasta de tomate
- o ceapa
- 1-2 catei
usturoi
- un ardei mic
- ardei iute sau
boia din ardei iute (optional)
- boia dulce
- curcuma
- coriandru
- chimion
- sare
- patrunjel
- 3 linguri ulei
de masline
Mod de preparare
Intr-o tigaie se
incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc pana se inmoaie. Se
adauga ardeiul tocat marunt, rosiile decojite si maruntite, condimetele. Se
lasa la fiert 15-20 de minute, pana cand sosul este scazut. Se formeza 3 gauri in sos cu o lingura din
lemn. In fiecare gaura se adauga cate un ou. Se pune capacul desupra si se mai
lasa 5 minute, pana cand oule sunt preparate. Galbenusul trebuie sa fie
moale. La final se adauga patrunjelul.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu