Meskouta ( prajitura marocana cu portocale) este
prajitura traditionala marocana irezistibila.
Acest desert a aparut in timpul
colonizarii franceze si spaniole, perioada in care untul era rar si costisitor,
citricile fiind accesibile oricui.
Ingrediente
-3 oua;
- 200 gr zahar;
- 110 gr iaurt;
- 120 ml ulei;
- 440 gr faina (se masoara cu paharul de la iaurt)
- 130 ml suc proaspat de
portocale;
- coaja de la o portocala sau
esenta de portocala;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic de praf de copt.
Mod de
Preparare
Se preincalzeste cuptorul la
180 grade. Se unge cu unt o forma de copt. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul
pana se ingroasa. Peste compozitia obtinuta se adauga iaurtul,
uleiul, coaja de la portocala sau esenta si se mixeaza putin. Treptat, se
adauga faina cernuta si praful de copt. Se mixeaza foarte bine. Se adauga si
sucul de portocale. Din nou se mixeaza cateva secunde. Compozitia se toarna in
forma de copt pregatita si se lasa la cuptor 40 minute sau pana cand prajitura
este coapta.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu