Treceți la conținutul principal

Harcha marocana


Harcha marocana este un fel de mini painica preparata din semolina. Acesta este servita la micul dejun sau ca gustare alaturi de unt, miere, branza topita  si ceai sau cafea.  Sunt servite mai ales in timpul Ramadanului.  Grisul din grau  dur (semolina) se gaseste in magazinele turcesti si arabesti, in supermarketuri la raionul cu produse bio sau online.




Ingredinte:

•350 gr gris (semolina);
• 100 gr unt; 


• 140 ml lapte;
• 4 gr praf de copt;
• 1/2 lingurita sare;
• 1 lingurita zahar.
Mod de Preparare:
Intr-un bol se adauga grisul, sarea, praful de copt, zaharul si untul. Se amesteca foarte bine aceste ingredinete pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam laptele si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul trebuie lasat 5-10 minute deoparte pana cand grisul absoarbe laptele si untul. Pe blatul de lucru se presara putin gris si intindem aluatul. Cu ajutorul unui pahar se formeaza mici painici. Acestea se prepara la foc mic, timp de 3-5 minute intr-o tigaie in care se presara putin gris. Este foarte important ca acestea sa se coaca la foc mic, pentru a nu ramane necoapte in interior.  
Se poate face si o harsha mare, care se coace la foc mic  pe ambele parti pana se rumeneste deasupra, apoi se taie in triunghiri mici.
Pofta buna!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OUA CU CARNATI- GHIUDEM CU OUA ( SUCUKLU YAMURTA)

   Carnatul folosit la acest preparat se numeste ghiudem sau sugiuk. Este un carnat uscat, usor picant care  contine  in general carne tocata de vita combinata cu diverse condimente:chimion, sumac, usturoi, piper, sare etc. Acest preparat este servit in Turcia la micul dejun alaturi de lipie si ceai turcesc. Ingrediente: - 100 gr. sugiuk feliat ( poate fi folosita si o cantitate mai mare, in functie de preferinte); - 3 oua  - o lingurita ulei de masline (  doar daca carnatul contine carne de pui;  daca contine carne de vita nu mai este necesar uleiul, deoarece acesta contine grasime animala); - jumatate lingurita amestec condimente orientale ( curcuma,  boia ;dulce, chimion, piper, ghimbir). Mod de preparare: Se feliaza sugiukul si se adauga in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti, la foc scazut pana prinde culoare. Se adauga ouale fara  a stica galbenusul. Se pune capacul si se gatesc ouale aproximativ 3 minute. Preparatul se servest...

Budinca din paste cu branza

 Budinca cu branza- un preparat gustos si sanatos. Se poate servi atat calda, cat si rece, simpa sau pudrata cu zahar vanilat. Ingrediente: -300 gr. melcisori spiralati (se pot inlocui cu macaroane sau alte paste); - 400 gr. branza proaspata; - 3 linguri zahar + 2 plicuri zahar vanilat; - coaja de lamaie; -stafide (optional); -4 oua; - 100 ml. lapte; - 50 gr. unt. Se fierb pastele, se spala si se scurg de apa. Se amesteca pastele cu branza, zaharul si coaja de lamaie. Se toarna intr-o tava sau cratita speciala pentru cuptor. Se bat ouale impreuna cu laptele, apoi se toarna peste paste si se amesteca putin. Din loc in loc se adauga bucatele de unt. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru  aproximativ 30 de minute. Pastele pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Pofta buna!

NUTELLOTTI ( BISCUITI CU NUTELLA)

Nutellotti sunt biscuti pe baza de nutella foarte gustosi   si   fragezi. Pentru acesta reteta sunt necesare doar 3 ingredinte.   Este o reteta simpla pe care oricine   o poate pregati. Ingrediente: -       200 gr nutella -       un ou -       160 gr faina -       3 linguri nutella pentru ornat. Mod de preparare: Intru-un bol se adauga nutella si un ou. Se amesteca bine. Se adauga faina. Se amesteca pana   se obtine o compozitie omogena. Se lasa la frigider   20 – 30 de minute. Se formeza bilute cu mainile. In centrul fiecarei bilute se formeaza o adancitura cu degetul. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.   In centrul fiecarui biscuit se adauga nutella.