Harcha marocana este un fel de mini painica preparata din semolina.
Acesta este servita la micul dejun sau ca gustare alaturi de unt, miere, branza
topita si ceai sau cafea. Sunt servite mai ales in timpul
Ramadanului. Grisul din grau dur (semolina) se gaseste in magazinele
turcesti si arabesti, in supermarketuri la raionul cu produse bio sau online.
Ingredinte:
•350 gr gris (semolina);
• 100 gr unt;
• 140 ml lapte;
• 4 gr praf de copt;
• 1/2 lingurita sare;
• 1 lingurita zahar.
Mod de Preparare:
Intr-un bol se adauga grisul, sarea, praful de
copt, zaharul si untul. Se amesteca foarte bine aceste ingredinete pana obtinem
o compozitie nisipoasa. Adaugam laptele si amestecam pana obtinem un aluat
omogen. Aluatul trebuie lasat 5-10 minute deoparte pana cand grisul absoarbe
laptele si untul. Pe blatul de lucru se presara putin gris si intindem aluatul.
Cu ajutorul unui pahar se formeaza mici painici. Acestea se prepara la foc mic,
timp de 3-5 minute intr-o tigaie in care se presara putin gris. Este foarte
important ca acestea sa se coaca la foc mic, pentru a nu ramane necoapte in
interior.
Se poate face si o harsha mare, care se coace
la foc mic pe ambele parti pana se rumeneste deasupra, apoi se taie in
triunghiri mici.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu