Treceți la conținutul principal

Fursecuri algeriene cu susan



 Fursecurile algeriene cu susan sunt foarte fragede si usor de preparat. Se pot servi alaturi de ceai, cafea sau lapte. 

Ingrediente pentru aproximativ 11 fursecuri:
-         -125 gr unt ;
-         - 50 gr zahar pudra;
-       -   un plic de zahar vanilat;
-        -  60 gr susan ( o lingurita de susan o vom folosi pentru aluat);
-        -  2 lingurite  amidon de porumb;
-        -  190 gr faina;
-        -  dulceata capsuni ;
Mod de preparare:
Intr-un bol se adauga untul ( trebuie sa fie moale), zaharul pudra si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga susanul, amidonul de porumb si faina cernuta. Se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Se formeza bilute egale care se tavalesc prin susan. Bilutele formate se  asaza in tava de copt.  Cu degetul se formeza  o adancitura  in mijlocul fiecarui fursec.
Fursecurile se coc 20 de minute sau pana  cand acestea devin aurii.  In adancitura fiecarui fursec de adauga dulceata.
Pofta buna!









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NUTELLOTTI ( BISCUITI CU NUTELLA)

Nutellotti sunt biscuti pe baza de nutella foarte gustosi   si   fragezi. Pentru acesta reteta sunt necesare doar 3 ingredinte.   Este o reteta simpla pe care oricine   o poate pregati. Ingrediente: -       200 gr nutella -       un ou -       160 gr faina -       3 linguri nutella pentru ornat. Mod de preparare: Intru-un bol se adauga nutella si un ou. Se amesteca bine. Se adauga faina. Se amesteca pana   se obtine o compozitie omogena. Se lasa la frigider   20 – 30 de minute. Se formeza bilute cu mainile. In centrul fiecarei bilute se formeaza o adancitura cu degetul. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.   In centrul fiecarui biscuit se adauga nutella.  

Oua marocane ( Bid Al Maghrebi)

Oule cu rosii in stil marocan pot fi micul dejun ideal alaturi de lipie proaspata si ceai.   Se prepara rapid, iar condimentele le confera o aroma deosebita. Ingrediente: -           o rosie mare -           5 oua -           3 linguri ulei de masline -           harissa-pasta de ardei iute (optional) -           boia dulce, curcuma, chimion, sare, patrunjel. Mod de preapare: Intr-o tigaie se adauga uleiul de masline si rosia decojita si maruntita. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se adauga ouale si   condimetele   si se amesteca.   La final se presara patrunjel. Pofta buna!      

Budinca din paste cu branza

 Budinca cu branza- un preparat gustos si sanatos. Se poate servi atat calda, cat si rece, simpa sau pudrata cu zahar vanilat. Ingrediente: -300 gr. melcisori spiralati (se pot inlocui cu macaroane sau alte paste); - 400 gr. branza proaspata; - 3 linguri zahar + 2 plicuri zahar vanilat; - coaja de lamaie; -stafide (optional); -4 oua; - 100 ml. lapte; - 50 gr. unt. Se fierb pastele, se spala si se scurg de apa. Se amesteca pastele cu branza, zaharul si coaja de lamaie. Se toarna intr-o tava sau cratita speciala pentru cuptor. Se bat ouale impreuna cu laptele, apoi se toarna peste paste si se amesteca putin. Din loc in loc se adauga bucatele de unt. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru  aproximativ 30 de minute. Pastele pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Pofta buna!