Treceți la conținutul principal

Fursecuri algeriene cu susan



 Fursecurile algeriene cu susan sunt foarte fragede si usor de preparat. Se pot servi alaturi de ceai, cafea sau lapte. 

Ingrediente pentru aproximativ 11 fursecuri:
-         -125 gr unt ;
-         - 50 gr zahar pudra;
-       -   un plic de zahar vanilat;
-        -  60 gr susan ( o lingurita de susan o vom folosi pentru aluat);
-        -  2 lingurite  amidon de porumb;
-        -  190 gr faina;
-        -  dulceata capsuni ;
Mod de preparare:
Intr-un bol se adauga untul ( trebuie sa fie moale), zaharul pudra si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga susanul, amidonul de porumb si faina cernuta. Se amesteca bine pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Se formeza bilute egale care se tavalesc prin susan. Bilutele formate se  asaza in tava de copt.  Cu degetul se formeza  o adancitura  in mijlocul fiecarui fursec.
Fursecurile se coc 20 de minute sau pana  cand acestea devin aurii.  In adancitura fiecarui fursec de adauga dulceata.
Pofta buna!









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OUA CU CARNATI- GHIUDEM CU OUA ( SUCUKLU YAMURTA)

   Carnatul folosit la acest preparat se numeste ghiudem sau sugiuk. Este un carnat uscat, usor picant care  contine  in general carne tocata de vita combinata cu diverse condimente:chimion, sumac, usturoi, piper, sare etc. Acest preparat este servit in Turcia la micul dejun alaturi de lipie si ceai turcesc. Ingrediente: - 100 gr. sugiuk feliat ( poate fi folosita si o cantitate mai mare, in functie de preferinte); - 3 oua  - o lingurita ulei de masline (  doar daca carnatul contine carne de pui;  daca contine carne de vita nu mai este necesar uleiul, deoarece acesta contine grasime animala); - jumatate lingurita amestec condimente orientale ( curcuma,  boia ;dulce, chimion, piper, ghimbir). Mod de preparare: Se feliaza sugiukul si se adauga in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti, la foc scazut pana prinde culoare. Se adauga ouale fara  a stica galbenusul. Se pune capacul si se gatesc ouale aproximativ 3 minute. Preparatul se servest...

Budinca din paste cu branza

 Budinca cu branza- un preparat gustos si sanatos. Se poate servi atat calda, cat si rece, simpa sau pudrata cu zahar vanilat. Ingrediente: -300 gr. melcisori spiralati (se pot inlocui cu macaroane sau alte paste); - 400 gr. branza proaspata; - 3 linguri zahar + 2 plicuri zahar vanilat; - coaja de lamaie; -stafide (optional); -4 oua; - 100 ml. lapte; - 50 gr. unt. Se fierb pastele, se spala si se scurg de apa. Se amesteca pastele cu branza, zaharul si coaja de lamaie. Se toarna intr-o tava sau cratita speciala pentru cuptor. Se bat ouale impreuna cu laptele, apoi se toarna peste paste si se amesteca putin. Din loc in loc se adauga bucatele de unt. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru  aproximativ 30 de minute. Pastele pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Pofta buna!

NUTELLOTTI ( BISCUITI CU NUTELLA)

Nutellotti sunt biscuti pe baza de nutella foarte gustosi   si   fragezi. Pentru acesta reteta sunt necesare doar 3 ingredinte.   Este o reteta simpla pe care oricine   o poate pregati. Ingrediente: -       200 gr nutella -       un ou -       160 gr faina -       3 linguri nutella pentru ornat. Mod de preparare: Intru-un bol se adauga nutella si un ou. Se amesteca bine. Se adauga faina. Se amesteca pana   se obtine o compozitie omogena. Se lasa la frigider   20 – 30 de minute. Se formeza bilute cu mainile. In centrul fiecarei bilute se formeaza o adancitura cu degetul. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.   In centrul fiecarui biscuit se adauga nutella.