Ingrediente:
- 400 gr. biscuiți,
-200 gr. zahar,
- 50 gr. cacao,
- 150 ml apa,
- 80 gr. unt
- un plic zahar vanilat,
- esență vanilie,
- fistic sau nuca pentru decor,
-200 ml frișcă lichida,
- 200 gr. ciocolata menaj Nestle.
Mod de preparare:
Sirop:
Într-un vas se adaugă zaharul și cacaoa. Se amesteca. Treptat se adaugă apa și untul. Siropul se fierbe aproximativ 3 minute amestecând cu telul.
Peste biscuiții mărunțiți se adaugă siropul la temperatura camerei. Compoziția se toarnă într-o tava cu diametrul de 23cm. Se nivelează tortul și se lasă la frigider 30 minute.
Glazura:
Frișcă lichida se încălzește pana la punctul de fierbere și se toarnă peste ciocolata. Se amesteca pana se obține glazura.
Se glazureaza tortul și se decorează cu fistic, nuca sau migdale etc.
Pofta bună!
��
RăspundețiȘtergere