Treceți la conținutul principal

Tort de biscuiți cu ciocolata


Cele mai gustoase deserturi sunt cele preparate în casa, iar printre acestea se numără și tortul de biscuiți cu ciocolata decorat cu fistic. Tortul de biscuiți face parte din categoria torturilor fără coacere, care se prepara simplu și rapid. Poate fi pregătit pentru o zi festiva sau pur și simplu pentru un weekend petrecut alături de cei dragi.

Ingrediente:

- 400 gr. biscuiți, 

-200 gr.  zahar, 

- 50 gr. cacao, 

- 150 ml apa, 

- 80 gr. unt

- un plic zahar vanilat, 

- esență vanilie, 

- fistic sau nuca pentru decor, 

-200 ml frișcă lichida, 

- 200 gr. ciocolata menaj Nestle. 

Mod de preparare:

Sirop:

Într-un vas se adaugă zaharul și cacaoa. Se amesteca. Treptat se  adaugă apa și untul. Siropul se fierbe aproximativ 3 minute amestecând cu telul. 

Peste biscuiții mărunțiți se adaugă siropul la temperatura camerei.  Compoziția se toarnă într-o tava cu diametrul de 23cm. Se nivelează tortul și se lasă la frigider 30 minute. 

Glazura:

Frișcă lichida se încălzește pana la punctul de fierbere și se toarnă peste ciocolata. Se amesteca pana se obține glazura. 

Se glazureaza tortul și se decorează cu fistic, nuca sau migdale etc. 

Pofta bună! 








 


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OUA CU CARNATI- GHIUDEM CU OUA ( SUCUKLU YAMURTA)

   Carnatul folosit la acest preparat se numeste ghiudem sau sugiuk. Este un carnat uscat, usor picant care  contine  in general carne tocata de vita combinata cu diverse condimente:chimion, sumac, usturoi, piper, sare etc. Acest preparat este servit in Turcia la micul dejun alaturi de lipie si ceai turcesc. Ingrediente: - 100 gr. sugiuk feliat ( poate fi folosita si o cantitate mai mare, in functie de preferinte); - 3 oua  - o lingurita ulei de masline (  doar daca carnatul contine carne de pui;  daca contine carne de vita nu mai este necesar uleiul, deoarece acesta contine grasime animala); - jumatate lingurita amestec condimente orientale ( curcuma,  boia ;dulce, chimion, piper, ghimbir). Mod de preparare: Se feliaza sugiukul si se adauga in tigaia incinsa. Se rumeneste pe ambele parti, la foc scazut pana prinde culoare. Se adauga ouale fara  a stica galbenusul. Se pune capacul si se gatesc ouale aproximativ 3 minute. Preparatul se servest...

Budinca din paste cu branza

 Budinca cu branza- un preparat gustos si sanatos. Se poate servi atat calda, cat si rece, simpa sau pudrata cu zahar vanilat. Ingrediente: -300 gr. melcisori spiralati (se pot inlocui cu macaroane sau alte paste); - 400 gr. branza proaspata; - 3 linguri zahar + 2 plicuri zahar vanilat; - coaja de lamaie; -stafide (optional); -4 oua; - 100 ml. lapte; - 50 gr. unt. Se fierb pastele, se spala si se scurg de apa. Se amesteca pastele cu branza, zaharul si coaja de lamaie. Se toarna intr-o tava sau cratita speciala pentru cuptor. Se bat ouale impreuna cu laptele, apoi se toarna peste paste si se amesteca putin. Din loc in loc se adauga bucatele de unt. Tava se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru  aproximativ 30 de minute. Pastele pot fi servite simple sau pudrate cu zahar vanilat. Pofta buna!

NUTELLOTTI ( BISCUITI CU NUTELLA)

Nutellotti sunt biscuti pe baza de nutella foarte gustosi   si   fragezi. Pentru acesta reteta sunt necesare doar 3 ingredinte.   Este o reteta simpla pe care oricine   o poate pregati. Ingrediente: -       200 gr nutella -       un ou -       160 gr faina -       3 linguri nutella pentru ornat. Mod de preparare: Intru-un bol se adauga nutella si un ou. Se amesteca bine. Se adauga faina. Se amesteca pana   se obtine o compozitie omogena. Se lasa la frigider   20 – 30 de minute. Se formeza bilute cu mainile. In centrul fiecarei bilute se formeaza o adancitura cu degetul. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.   In centrul fiecarui biscuit se adauga nutella.